maandag 18 oktober 2010

Het nieuwe koorjaar is ondertussen een paar maanden ver en de Capella is volop bezig met de voorbereiding van het volgende project. Het wordt een barok-concert in het kader van de verjaardag van Johann Kuhnau en kadert in het kerstgebeuren. Zoals steeds heeft onze dirigent weer een aantal minder bekende werken gevonden en gekoppeld aan bekender werk. Zo zullen we het eerste deel uit Bach's Weihnachtsoratorium brengen maar ook werk van Georg Gebel, Giovanni Alberto Ristori en Johann Friedrich Fash. Natuurlijk kan de jarige ook niet ontbreken. Na een aantal repetities kunnen we toch reeds verklappen dat er weer spetterende muziek zal te beluisteren zijn.
Voor de Capella is er nog een 'extraatje': we gaan deze werken ook uitvoeren in de cultuurtempel van Brugge. Concertdata zijn:
  • 18/12/2010 om 20u in de Christus Koningkerk te Gent (Rerum Novarumplein). Reservaties voor het concert te Gent kunnen via de webstek of via de gegevens vermeld op de flyer die eveneens op de hoofdpagina van de webstek te vinden is.
  • 22/12/2010 om 20u30 in het Concertgebouw te Brugge ('t Zand)
We hopen (zoals steeds) op een ruime interesse voor deze mooie concerten.

Geen opmerkingen: